Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Το Λούνα Παρκ της ανακύκλωσης(Δήμος Αγίου Δημητρίου)

Αναρτήθηκε σε VIMAONLINE 4/6/2011

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο την 5η Ιουνίου, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου διοργανώνει σειρά δράσεων με θέμα το Περιβάλλον & την Ανακύκλωση, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τα θέματα του Περιβάλλοντος, με τρόπο ψυχαγωγικό, όλων των δημοτών - μικρών και μεγάλων.
Συγκεκριμένα, στις 4 Ιουνίου, από τις 11.00 το πρωί, στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη, θα φιλοξενηθεί το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), όπου οι μικροί δημότες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την Ανακύκλωση, η οποία μετατρέπεται σε εμπειρία ευχάριστη και ταυτόχρονα σε διασκεδαστική συνήθεια, μέσα από παιχνίδια όπως το κυνήγι χαμένου θησαυρού, το ψάρεμα, το μπόουλινγκ, οι τσουβαλοδρομίες, ο τροχός της Aνακύκλωσης, το φιδάκι, ο κάδος, το πάζλ, οι κρίκοι, ο στόχος και πολλά άλλα.

Όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν όχι μόνο θα περάσουν καταπληκτικά, αλλά θα κερδίσουν και διάφορα δώρα. Η διαδραστική αυτή ενέργεια, στοχεύει στην ενδυνάμωση της ιδέας της Ανακύκλωσης στον μπλε κάδο και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για την αξία των ανακυκλώσιμων υλικών.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα, στις 12.00 το μεσημέρι θα γίνει η έναρξη της παιδικής θεατρικής παράστασης με τίτλο: «Από πού παν στο Σκουπιδο…Πρασινιστάν;», η οποία αποτελεί αξιόλογη δουλειά του θεάτρου Ελεύθερη Έκφραση. Πρόκειται για μια διαδραστική οικολογική θεατρική παράσταση στην οποία όλα τα παιδιά θα έχουν το δικό τους ρόλο. Το θέμα είναι η Ανακύκλωση, η προστασία του δάσους και η ισορροπία στη φύση. Στόχος της παράστασης είναι τα οικολογικά ζητήματα και από νωρίς να προβληματιστούν οι μικροί δημότες για το περιβάλλον, μέσα από τη συμμετοχή και τη δράση.

Επιπλέον, στην πλατεία, από το πρωί στις 11.00, θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής και χειροτεχνίας από τους μαθητές των Νηπιαγωγείων του Δήμου μας. Το θέμα είναι: "Με την Ανακύκλωση προστατεύω το Περιβάλλον. Ζωγραφίζω & φτιάχνω τις ιδέες μου". Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στη βιωματική εμπλοκή των παιδιών στα θέματα του περιβάλλοντος γιατί βοηθά στην εμπέδωση της περιβαλλοντικής συνείδησης και στη δημιουργία οικολογικής και ευαισθητοποιημένης συμπεριφοράς. Τα παιδιά με αυτό τον τρόπο μαθαίνουν να προβληματίζονται και να αναζητούν λύσεις επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Την ίδια ημέρα, απέναντι από την πλατεία θα υπάρχει το ειδικό κοντέινερ του συστήματος ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε και θα έχουν όλοι οι δημότες τη δυνατότητα να φέρουν τις παλιές τους ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές (μικρές & μεγάλες) προκειμένου να σταλούν για ανακύκλωση και να ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωής τους. Ταυτόχρονα στην πλατεία θα υπάρχουν ενημερωτικά stands και θα πραγματοποιείται εντυποδιανομή, από τα εγκεκριμένα από το ΥΠ.ΕΚΑ, συστήματα Ανακύκλωσης: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε & Ανακύκλωση μπαταριών ΑΦΗΣ, έτσι όλοι οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται σε θέματα ανακύκλωσης με τον καταλληλότερο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: